POSEBNA ISHRANA

Haland objavio fotografiju s "magičnim napitkom": Izazvao lavinu reakcija

Norvežanin je i ranije govorio o svom strogom načinu ishrane

Haland: Objavio fotografiju s "magičnim napitkom". AP

N. H.

20.4.2023

Napadač Mančester sitija Erling Haland (Haaland) je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj drži dvije flaše mlijeka.

U opisu objave stoji: „Ja i moj magični napitak.“ Fotografija norveškog napadača je izazvala ogroman broj reakcija, uglavnom pozitivnih.

Daily Mail navodi kako je Norvežanin ranije govorio o važnosti mlijeka u njegovom strogom načinu ishrane.

Halandov otac Alfi (Alfie), bivši profesionalni fudbaler, je u prošlosti izjavio kako je spreman pomusti krave u Norveškoj i donijeti svježe mlijeko svome sinu kako bi on ostao u formi.

Napadač Sitija je poznat po rigoroznom režimu, koji mu je već u Borusiji Dortmund donio visok nivo kondicijske spremnosti.

- Dobio je 12 kilograma mišića u 15 mjeseci, to je ludilo. Ni iz čega je izgradio mišiće. Uvijek je najbliže stolu, a njegov tanjir je planina hrane - ispričao je svojevremeno Halandov trener Erase Stenslid.

Norveški golgeter dnevno unese oko šest hiljada kalorija, dvostruko više od običnog čovjeka.

Haland je na ljeto 2022. godine stigao u Mančester siti iz Borusije. Ove sezone je postigao 48 golova i dodao tome šest asistencija u 41 nastupu. 

Najbolji je strijelac Premijer lige s 32 gola, devet više od prvog pratioca. U Ligi prvaka je također najbolji s 12 golova, što je četiri više od Mohameda Salaha koji je drugi na toj listi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.