SLOMIO STOPALO

Crnogorcu doktori pred trku rekli da rizikuje karijeru, on nije odustao: Ako je cijena da ovo bude moja posljednja trka u karijeri, neka bude na OI

Medicinski tim Crne Gore je stvarno pokušao sve da učini kako bi me osposobili za ovu trku

Darko Pešić. ASCG

N. Aj.

4.8.2024

Crnogorski atletičar Darko Pešić jedan je od junaka Olimpijskih igara, jer je u subotu odradio kvalifikacionu trku na 100 metara uprkos tome što je imao slomljeno stopalo.

Pešić nije uspio da se domogne finala, vjerovatno je to negdje u podsvijesti i znao da će biti teško, ali nije želio da odustane i pored sugestija doktora da to učini.

- Ja sam sin pokojnog Veliše Pešića koji me je uveo u svu ovu priču i koji mi je, od 2020. godina kada je iznenada otišao, otežao ovaj put. I danas u njegovu čast sam istrčao ovu trku sa slomljenim stopalom. Sad već nakon ove trke vraćem se u longetu, nadam se pet nedelja koliko su rekli - poručio je Pešić poslije trke.

Iako je postojala opcija da ugrozi karijeru, Pešiću ni na kraj pameti nije bilo da odustane.

- Medicinski tim Crne Gore je stvarno pokušao sve da učini kako bi me osposobili za ovu trku. I pored svih dobronamjernih savjeta da ne trčim, jer mogu da rizikujem svoju karijeru. Ja sam gazda svoje karijere i ako je cijena da ovo bude moja posljednja trka u karijeri, neka bude na Olimpijskim igrama, neka bude zbog mog oca, neću žaliti sigurno - rekao je Pešić za RTCG i dodao:

- U mislima mi je bio samo moj otac i cijela ta priča od mog djetinjstva, sa mojim bratom i sestrom naravno, ja sam se odavno dokazao kao sportista, to sam sebi dokazao. Ovog puta nije od mene ništa bilo na ovoj stazi, ovo je bilo za sve one koji me vole, koje ja volim i koji cijene ovu žrtvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.