BIH

Policajcima u Kantonu Sarajevo bit će veće plaće, povećana osnovica na 295 KM

Avaz.ba

6.2.2018

Policijski službenici u Kantonu Sarajevo imat će veće plaće, jer će osnovica za obračun od 1. januara ove godine biti 295 KM, umjesto dosadašnjih 289,5 KM.

Tako je utvrđeno Sporazumom o osnovici za obračun plaća policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kojeg su danas potpisali premijer KS Elmedin Konaković i predsjednik Upravnog odbora Sindikata policije Mirza Hadžiabdić.

-Vlada Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo, jer je uložila maksimalne napore da se poprave i unaprijede uslovi rada policije. Mnogo je investirano u opremu, osigurali smo i prijem novih ljudi, a posebno nam je drago što policija na terenu u mandatu ove Vlade ima već drugi put povećanje plaća - kazao je premijer Elmedin Konaković nakon potpisivanja ovog sporazuma. 

Predsjednik Hadžiabdić je uime članova Sindikata policije KS kazao je da očekuje da će vrlo brzo okončati i izradu određenih zakonskih i podzakonskih akata koja se tiču policije i državnih službenika i namještenika u našem ministarstvu - kazao je ovom prilikom Hadžiabdić. 

Današnjem potpisivanju prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.