LIČNOST DANA

Ivica Obrvan: Trasirao put na Euro

Napravio vidljive pomake u igri rukometne reprezentacije

Obrvan: Zaslužan za uspjeh “Zmajeva”. Avaz

Piše: G. Š.

4.5.2021

Rukometna reprezentacija BiH, uprkos porazu od Austrije u Gracu (27:23), kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije kvalifikacija ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se u januaru 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj.

Jedan od glavnih „krivaca“ za odlazak na drugi završni turnir najboljih evropskih selekcija sigurno je selektor Ivica Obrvan, koji je „Zmajeve“ preuzeo nakon minusa u duelima s Estonijom.

Za kratko vrijeme napravio je vidljive pomake u igri naše reprezentacije, gdje je, prije svega, ubrzao protok lopte, a samim tim i igru, ali i uveo nekoliko novih igrača.

Kao rezultat toga došla je uvjerljiva pobjeda nad Austrijom od šest golova razlike te “minimalan” poraz od favoriziranih Nijemaca, što nam je otvorilo vrata Eura 2022.

Ivica Obrvan rođen je 2. juna 1966. godine u Metkoviću. Bivši je rukometni reprezentativac Hrvatske, koji je trofejnu igračku karijeru proveo u Metkoviću i Zagrebu. Trenersku karijeru počeo je u rodnom Metkoviću, a potom je vodio Medveščak, Gorenje, Zagreb, reprezentaciju Sjeverne Makedonije i Šamberi. Trenutno je, osim našeg državnog tima, šef stručnog štab i PPD Zagreb.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.