KATOLICI SLAVE USKRS

Održana uskršnja misa u crkvi Srce Isusovo u Podgorici

Ovaj dan nade i radosti hrabri na nove početke, odgovorniji pristup postojećim problemima i budi perspektivu bolje budućnosti, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović

E. Ć. / Anadolija

17.4.2022

Sa mise u Podgorici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Katolici u cijelom svijetu danas slave Uskrs, najveći i najstariji hrišćanski blagdan koji se slavi u spomen na Hristovo uskrsnuće, njegovu pobjedu nad smrću i nad grijehom. U crkvi Srce Isusovo u Podgorici jutros je održana tradicionalna Uskršnja misa, javlja Anadolu Agency (AA).

Uskrs je najveći Hrišćanski praznik, jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo uskrsnuće iz mrtvih, kao pobjeda vjere i života nad smrću. Na Uskrs se skidaju oltarske dveri da bi se time pokazalo da je Isus Hrist, po crkvenom učenju, uskrsnućem pobijedio smrt i otvorio rajska vrata.



Predvodeći Uskršnju misu, don Izidor Lukić kazao je da je Uskrs blagdan radosti i ljubavi i da ta ljubav i mir treba da žive u svakom čovjeku.

- Isus je pobijedio tamu, jer on je svjetlo. Isus je istina i današnji blagdan je poruka da se svaki čovjek bori za istinu. Čestitam svima koji slave Uskrs, sa željom da bude mira, sloge i zdravlja. 

Neka uskrsnuće bude dio našeg života, a molimo našeg Isusa, spasitelja našeg, da nam da život vječni, daruje nam mir i jedinstvo, kako bi se jednog dana susreli sa njim u spokoju - kazao je u svom govoru Lukić.

Da se ne zaborave oni koji pate

Uskrs su vjernicima u Crnoj Gori čestitali predsjednici države i Vlade, Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić, kao i brojni lideri političkih partija.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je poruka Uskrsa da se ne zaborave oni koji pate tražeći bolju budućnost, brojne izbjeglice, uključujući djecu, koje bježe od rata, siromaštva i društvene nepravde širom svijeta, a danas posebno u Ukrajini.

- Tokom svetog praznika Hristovog uskrsnuća, hrišćani širom svijeta raduju se dobroj vijesti o spasenju i stvaranju boljeg svijeta. Ovaj dan nade i radosti hrabri na nove početke, odgovorniji pristup postojećim problemima i budi perspektivu bolje budućnosti - rekao je Đukanović.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da Uskrs poziva ljude na praštanje, pomirenje, razumijevanje i zajedništvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.