Često vam je nelagodno zbog zvukova koje vaša crijeva proizvode?
Da li ste se ikad zapitali zbog čega ponekad doručak dobro "legne", a zbog čega nekad vaša probava radi sto na sat?
Ukoliko ponekad ili često, imate problema sa želucem i probavom, pokušajte da izbjegavate ove namirnice na prazan želudac!
1. Sirovo povrće
Sirovo povrće je zdravo i bogato vitaminima i mineralima. Ipak, ne preporučuje se za doručak jer sirovo povrće je pravi izazov za vašu probavu, posebno kad ga konzumirate na prazan želudac.
2. Jogurt
Ako imate osjetljiv želudac, doručak koji uključuje jogurt, mogao bi teško da vam "padne". Naime, jogurt sadrži zdrave mliječne bakterije koje, nažalost, ne stižu do crijeva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom. Šta pomaže? Dovoljno je konzumirati pokoji orašasti plod, komad avokada ili kašiku pahuljica, čisto kako vam želudac ne bi bio prazan.