Trešnje su odličan izvor vitamina A, B1, B2, B3, B6, C i K, kao i minerala: kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, cinka, mangana i bakra.
Osim toga, trešnje sadrže i hranljiva vlakna, organske kiseline, proteine, celulozu i pektin, a istovremeno fantastičan su antioksidant, te kao takve pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i podmlađuju cio organizam.
Pomažu u suzbijanju simptoma astme i alergija, naučno je potvrđeno da ublažavaju upale mišića, a kako potstiču proizvodnju kolagena, vrlo su bitne za lijep i mladalački izgled kože, a i zdravlje kostiju.
Otkrivamo vam sedam razloga zašto ove sezone morate uvrstiti trešnje u vašu ishranu:
1. Čuvaju srce i krve sudove
2. Ublažuju upalne procese i smanjuju bolove
3. Štite od raka
4. Čiste bubrege i mokraćne kanale
5. Pomažu u održavanju linije i mršavljenju
6. Fantastičan su izvor kalcijuma
7. Čuvaju mladalački izgled