Mljeveno meso gotovo svi imamo u zamrzivaču. Ukusan je i relativno povoljan proizvod koji je uvijek dobro imati pri ruci za izradu bolonjeza, mesnih okruglica i slično. No, koliko dugo ovo meso možemo čuvati?
Četiri mjeseca
Dok u hladnjaku može trajati i do nekoliko dana, zamrzivač je dugoročno odlično rješenje. Međutim, preporučuje se ovo meso iskoristiti unutar četiri mjeseca od smrzavanja jer će mu kvalitet s vremenom početi opadati. Mljeveno meso koje je predugo bilo smrznuto sigurno neće biti tako ukusno, a osim toga za očekivati je da se tekstura i boja mesa mogu promijeniti.
Kako najbolje zamrznuti
Dobro zamotajte paket mljevenog mesa u vrećicu za zamrzavanje. Pritom, istisnite dodatni zrak van iz vrećice kako biste spriječili prodor bilo kakvih mirisa. Čuvajte ga na donjoj polici zamrzivača, baš kao što biste to činili u hladnjaku.
Dodatne metode
Na paketu zapišite datum smrzavanja. Još jedna korisna informacija koju treba uzeti u obzir je količina mesa u pakiranju. Ovaj savjet je posebno praktičan jer ćete tako znati da niste u manjku odnosno da niste pripremili previše mesa koje ćete možda baciti. Ako imate više paketa mljevenog u zamrzivaču, slijedite pravilo „prvi ušao, prvi izašao“, odnosno onaj paket koji ste prvi stavili u zamrzivač, prvog ga i izvadite za upotrebu.