NEOBIČAN SLUČAJ

Žena trpila ogromne bolove dok nije saznala istinu: Otkriven joj višak dijelova tijela

Ovo šokantno otkriće razriješilo je višegodišnju misteriju šminkerke Mel

Mel je podvrgnuta brojnim ispitivanjima. TikTok

Dž. R.

prije 4 sata 34 minute

Mel Plačanica doživjela je neopisivu bol u stomaku i odmah je posjetila ljekara. Oni su joj rekli da ima "viška" dijelova tijela što je zaprepastilo. Sproveli su brojne testove, otkriveno je da ova žena ima dvije maternice, četiri jajnika, dva grlića maternice i tri bubrega.

Višegodišnja misterija

Ovo šokantno otkriće razriješilo je višegodišnju misteriju šminkerke Mel, koja je konačno shvatila zašto je toliko patila od bolova u stomaku i jakog krvarenja.

Doktori su u početku mislili da je u pitanju tumor, ali je dubljom istragom ginekologa utvrđeno da ona zapravo ima dodatne organe, što ih je sve zateklo potpuno nespremne. Međutim, zbog viška reproduktivnih organa doživjela je i ranu menopauzu (u svojim tridesetim) što nikako nije očekivala.

- Imala sam strašne bolove u stomaku, najgori bol koji sam ikada iskusila u životu. Mama me je odvela u hitnu pomoć i odmah su uradili snimanje te vidjeli maternicu i kvržicu pored nje. Automatski su pomislili da je tumor - prepričava ova 31-godišnja žena iz Adelaide u Južnoj Australiji.

Srećom, rezultati su bili negativni na tumor, iako Mel i dalje nije znala šta nije u redu sa njom. Zatim je posjetila ginekologa kako bi uradila drugu vrstu pregleda, poznatu kao laparoskopiju, kada je otkriven pravi razlog njenog problema.

Snimanje koje se fokusiralo na njen stomak, pokazalo je da je Mel u svojoj utrobi imala mnoštvo dijelova tijela koji su bili višak za prosječan organizam. Njoj su ubrzo uklonili jednu maternicu i dva jajnika, a njena dva grlića maternice su pretvorena u samo jedan.

Razlog bola

Ljekari su također pronašli i dijelove endometrioze na sluzokoži njene materice - što je upravo bio razlog ogromnog bola koje je iskusila. Naime, endometrioza je bolest u kojoj tkivo slično sluzokoži materice raste izvan maternice.

- Poenta priče je da ne možete uvijek da vjerujete snimanju jer neće pokazati sve, inače bi se sve otkrilo odmah i ne bi trajalo toliko dugo kao što je bio slučaj kod mene. Otišla sam kod ginekologa, koji je pogledao moje snimke i pomislila isto – da liči na tumor. A onda sam saznala istinu, međutim još ne znam šta je uzrok tome - objasnila je Mel.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.